Galí Rajolers

Procès de fabricació

IMG_2062 IMG_2159 IMG_2063 2015-03-23 19.10.10 2015-03-23 19.10.28

 

 

 

 

Els nostres productes de ceràmica rústica són fabricats amb els elements bàsics de la naturalesa: AIGUA – TERRA – FOC.


MATERIA PRIMA


 

Extracció de terra

Perquè  tenim dos de garbells? 

 En un, la terra és més fina mentre que l’altre el gra és més gruixut.

Argila per fer ceràmica

La nostra matèria primera l’extrèiem nosaltres mateixos, així és   més      econòmic el cost de producció dels nostres productes.
A través d’una retroexcavadora traiem la terra i la garbellem a un dels dos garbells que tenim instal·lats.

Garbells

 

 

 

Materia prima de la ceramica

Bassa per fer peces delicades

 


 AIGUA + TERRA = ARGILA


 

Fabricació del fang

Després d’omplir la torba, procedim a fer la barreja d’AIGUA i TERRA per posteriorment omplir les caixes i transportar-les al lloc on estem realitzant les diferents peces.

Moltes de les peces que produïm les fem a terra perquè  així, s’assequen més ràpid.
Si no volem que la ceràmica rústica  a l’hora d’aixecar-la  se’ns enganxi a terra, abans de començar a dipositar les peces a terra escampem sorra o cendra.

 FABRICACIÓ


 

Omplim el motlle amb l’argila, li donem la volta per desemmotllar-lo a terra i amb la fusta o la planxa de ferro que portem a la part inferior, li fem una passada per què la peça quedi llissa. 
IMG_2519
A terra passaran uns dies, abans de recollir, sempre dependrà de la temperatura que faci en aquella època.


Com assequem la ceràmica?


 

El nostre sistema d’assecatge és al natural, ja que per què s’eixugui l’obra,  aprofitem alguns dels fenòmens naturals com el sol i l’aire.
L’escalfor que surt del forn també ajuda anar més ràpid l’ assecatge de la nostra ceràmica rústica.


Procedim a enfornar i a coure


 

 El forn principal  té una distància d’uns 50 metres amb una capacitat de 30.000 totxos, mentre que el segon forn té una capacitat de 3.000.
Aquests forns tenen dos nivells; la part inferior entrem l’obra i a la part superior és on tenim els taps on introduïm carbó o llenya. La temperatura de cocció  és de 900º i el temps dependrà del gruix de l’obra i del color que vulgui el client, si el vol més vermell estarà menys estona, en canvi si el vol més blanc estarà més hores.


Ja la tenim cuita


 

 A les 24 hores d’haver acabat de coure comencem a destapar els primers taps, perquè passi l’aire just per començar  l’endemà a treure l’obra. (si obríssim tots els taps,entraria massa aire, i es podrien trencar les peces).
Utilitzem dos tipus de palets per empaquetar la ceràmica,  on els protegim amb fleje  i en alguns casos envoltats amb plàstics.